1000 odpovedí na 1000 otázok

Otázky básnické, rečnícke a či obyčajné. Na každé túžime poznať odpoveď. Nebýva vždy vyslovená, ale väčšinou ju tušíme. No sú otázky, ktoré nás vždy zaujímali, ale nikdy sme neprišli na odpovede. Malé deti majú často toľko otázok, že sa aj čudujeme ako im také veci a otázky môžu napadnúť. Majú otvorenú myseľ a sú úprimné a preto by sme si z nich mali zobrať vždy príklad. Neklamú, nepodvádzajú, to ich naučí až život. Bohužiaľ. No ak chcete deťom priblížiť odpovede na ich zaujímavé otázky, tak im jednoznačne zaobstarajte túto knihu:

otazník.jpg

1000 odpovedí na 1000 otázok

Jej obsah tvorí vyše dvesto päťdesiat strán. Ukrývajú sa tu rozmanité témy a okruhy, ako sú hviezdy a planéty, planéta zem, dinosaury, dávne civilizácie, rytieri a hrady, vynálezy a doprava. Či máte chlapca alebo dievča je táto kniha vhodná pre obidve pohlavia. Jednak pre rozmanitosť tém, ako sa povie z každého rožka troška. A to je veľmi dobré, pretože aj súrodenci opačného pohlavia si tu nájdu každý to svoje.

otázky.jpg

Či je v knihe skutočne tisíc otázok neviem, pretože by ich bolo nutné všetky spočítať. Na konci každej dvojstrany je malý a rýchly kvíz, pri ktorom si deti môžu zopakovať svoje vedomosti. Pri čítaní s vašimi deťmi si osviežite svoje vedomosti aj vy a myslím si, že sa dozviete aj všelijaké zaujímavosti, ktoré ste doteraz nevedeli.
Detské náučné knihy sú veľmi užitočné. Deti sa dokážu učiť neuveriteľne rýchlo a načerpávajú vedomosti a informácie ako špongia. To, čo sa naučia v detstve vedia veľmi šikovne využiť aj vo vyššom veku v škole alebo aj v dospelosti. Pre človeka je dôležité, aby mal všeobecný prehľad o dianí na zemi, o minulosti a udalostiach vo svete. Uvidíte, že s deťmi sa potom dajú viesť neuveriteľne inteligentné debaty, ktoré rozvíjajú jeho myseľ a učia ho poznávať svet.
Či už si túto knihu zaobstaráte alebo nie, skúste sa teda aspoň poobzerať po nejakej podobnej knihe. Verte mi, že kúpu naozaj neoľutujete.