Majstrovstvá sveta v snookeri: Mark Williams porazil Johna Higginsa a získal tretí titul

Svet snookru pozná niekoľkých geniálnych hráčov. Nerodia sa každý deň. Niekomu sa podarí vyhrať majstrovstvá niekoľkokrát, iný je šťastný že zvíťazí raz a sú aj takí, ktorí sú šťastní hrať pri samostatnom stole.
Majstrovstvá sveta sú sviatkom pre priaznivcov snookru. V novodobej histórii najdlhšie na tróne majstra sveta kraľoval

billiard

  • Hendry- sedemkrát
  • Steve Davis- šesťkrát
  • Ronie O´Sullivan päťkrát

V tomto roku sa tipovali na majstra rôzni hráči : O´Sullivan, Selby, Trump.Ding.
Skutočnosť bola ale úplne iná. Môj favorit Ronie vypadol už v osemfinále s výborne hrajúcim Cartrom. Selby nepostúpil už ani do osemfinále. Vypadol s Perrym. Ding a Tramp sa porúčali vo štvrťfinále. Ding podľahol Hawkinsovi presvedčivo 13:5 a Tramp nestačil na Higginsa 13:12. Toto tesné víťazstvo posunulo Higginsa ďalej. V semifinále vyhral nad Wilsonom a dostal sa do finále s Williamsom. Ten prešiel v štvrťfinále cez Cartra a v semifinále 17:15 porazil Hawkinsa.
Finálový zápas nakoniec priviedol do úspešného konca Williams-

Vyhral v pomere 18: 16.
Stal sa tak majstrom sveta pre rok 2017.Kto bude novým majstrom ? Kto ho na stoličke vystrieda ? Nové majstrovstvá budú v apríli a pomaly sa začne tipovať. Vyhrá Ronie ?
snooker kulečník
Ronie O´Sullivan je najrýchlejšie hrajúcim hráčom. Počet zahraných stoviek začiatkom roka určite dosiahne počet 1000. 147 dokáže zahrať rýchlo ako nikto. Bude ďalším majstrom po šiesty krát ? Ja verím, že áno. Ronieho nedokáže nikto zdolať. Ronie žiaľ vie prehrať iba sám so sebou. Verím, že ho majstrovstvá zastihnú v pohode, že sa mu bude chcieť hrať.UK Championship ho zastihol teraz v skvelej forme a vyhral siedmy krát. Opäť raz prepisoval históriu. Hral fantasticky.
Tešme sa na nové majstrovstvá sveta. Nech nám donesú zaujímavé situácie, dlhé nábehy a hlavne krásny a rýchly snooker. Sú sviatkom nielen hráčov, ale aj všetkých priaznivcov tohto športu. Sedieť v hľadisku sa mi nikdy nepodarilo. Snívam o tom dlho. Snáď sa mi tento sen raz splní.